Τρίτη 13 Μαΐου 2008

επιθεωρηση

Μετα την καθιερωμενη εβδομαδιαια επιθεωρηση τα νεα δεν ηταν καθολου καλα.Τα μελισσακια μολις και ματα βιας μπορουσαν να διατηρησουν τους γονους τους στα 12 τελαρα .Τρωγωντας βεβαια και τα τελευταια αποθεματα τροφης τους.Ετσι λοιπον η τροφοδοσια τους ηταν επιβεβλημενη .Το κρυο απο την μια και το ξεροβορη απο την αλλη που στεγνωσε το νεκταρ απο τα λουλουδια (ο βοριας δινει χαμηλα ποσοστα υγρασιας στην περιοχη μου) εκαναν τα μελισσακια μου να πεινασουν λιγακι.Παρατηρωντας καλυτερα τις σημειωσεις απο τα στατιστηκα στοιχεια που κραταω απο τις ημερομηνιες των ανθοφοριων των προηγουμενων ετων παρατηρησα οτι 1ον οι περισσοτερες καθηστερουν κατα 15 μερες περιπου και 2ον ειναι οτι η διαρκεια τους ειναι μικροτερη(ισος ο συνεχεις βοριας ξεραινει τα ανθη γρηγορα).Εχει παρατηρηση καποις κατι τετοιο μηπως?Για τα ελατα παντος εμαθα οτι δωσανε 5 μερες μονο και σταματησανε.Μονο αμα βαλει νοτιαδακι θα γινει κατι.Αλλα γι αυτο περιμενω την αποψη του φιλου μας απο τα σεττα κωστα που ζει μεσα στα ελατα.

4 σχόλια:

Κωνσταντινος Αγγελόπουλος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη χάρηκα που βρήκα και διάβασα την ιστοσελίδα σου,όπως και των Melissetas kai Skyrian bee. Ελπίζω να διαβάζω νεα από τα Αγια χώματα. Εκανα το περασμένο Φθινόπωρο την διαδρομή Χαλκίδα Στενή, Μετόχι Κύμη, Κονίστρα, Αγ Βλάσιο και τα λοιπά χωριά της διαδρομής. Το κομμάτι από Κούτρουλο προς Μετόχι ήταν πολύ δύσκολο και υπό κατασκευή. Οι παρατηρήσεις σου για τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικράτησαν φέτος και πως αυτές επιρέασαν τις ανθοφορίες είναι σωστές. Φέτος ο χειμώνας ήταν όψιμος σχετικά με πέρσι οι ανθοφορίες λόγω του κρύου καθυστέρησαν να εκδηλωθούν, με συνέπεια και η χρονική διάρκεια τους να είναι μικρότερη. Πρίν τρείς περίπου Εβδομάδες που βρέθηκα πάλι σε περιοχή της Δίρφης το θερμόμετρο έδειχνε 7 βαθμούς θερμοκρασία. Σήμερα, όμως το σκηνικό έχει αλάξει η ίδια περιοχή εχει κατακλεισθεί από φάλαγγες κυψελών με τις σανίδες πτήσης στραμένες προς το έλατο και σε θέση μάχης. Ας ελπίσουμε η μελιτοέκκριση να ξεκινήσει και να διαρκέσει περισσότερο.

melisettas είπε...

ΕΙΧΑ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΛΟΓΟ ΥΓΙΑΣ.
Ο ΕΛΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΤΤΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΑ ΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ

pispirigos21 είπε...

eviabee θα γραφω τα σχολια μου συχνα πυκνα για την μελισσοκομικη περιοχη που βρισκομε.Η ανταλαγη αποψεων ειναι ο λογος που εφτιαξα αυτο το blog.Κωστα αναμενω τις εκτιμησεις σου απο την επιθεωρηση.

melisettas είπε...

ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΙΑ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑΣ.
ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΙΑ.